• Vyjížďka po hřebenovce Bílý Kříž - Přašivá
    ? jaro 2001
    Byl pěkný slunný den a já se s Leošem ve Frýdlantě domluvil, že bychom se mohli projet po nějaké delší trase. Potom, co jsme obsolvovali těžký přejezd Travného, jsme si vybrali mnohem jezdivější úsek Bílý Kříž-Prašivá.
    Vyjeli jsme z Frýdlantu, kolem řeky na Ostravici. Stoupali jsme na přehradu Šance, jeli kolem ní a Masarykovým údolím jsme vystoupali k rozcestí u Visaláji. Začali jsme stoupat směrem na Bílý Kříž...


    Stoupání z Visalájí na Bílý kříž

    Z Bílého Kříže byl opět pěkný výhled na Slovensko. Odbočili jsme teda vlevo na červenou zn. a začali stoupat po hraniční čáře směr Malý Polom. Je to pěkný úsek, chvílemi se jede po rovném hřebeni, chvílemi se musí stoupat, jako na této fotce...


    Hřebenovka z Bílého kříže na Polom
    (ten člověk, co nás fotil, už stál na Slovensku)

    Před Malým Polomem odbočuje červená značka vlevo a vede krásným technickým úsekem. U rozcestí jsme najeli na modrou značku, jeli lesem sjezdem a pak vystoupali na Slavíč, kde jsme se občerstvili (tuším že česnekovou polévkou). Ze Slavíče jsme pokračovali po červené značce směr Ropice.


    Jízda po zadním na Ropici

    Krásné hlíněné stezky se střídají s drsnými kamenitými sjezdy po celou dobu směrem na Prašivou. Následující fotka je vyfocena na jednom singletracku vedoucím po prudké stráni, tuším že před Ropičkou.


    Vrstevnice kdesi v poslední části směrtem na Prašivou
    (kdyby v pozadí nebylo zamlženo, tak by tam byla vidět Lysá)

    Z Prašivé jsme si dali sjezd za kapličkou kolmo dolů a dál již po kračovali směrem na Frýdlant po cestě. Tento okruh je fakt pěkná celodenní (pro někoho polodenní:) vyjížďka.



Zpět na Romanovou MTB stránku

Beskydské MTB info | WWW rozcestník | seznam maratonů | Kopřivnický DRTIČ | CykloArt bike klub | beskydské trasy



Aktualizace: , (C) 1999, webmaster